Environment

Habit Hackers - 10% minder afval

52%

Ik zorg in de maand mei voor 10% minder afval. Tegelijk met minstens 1499 anderen maak ik kleine aanpassingen in mijn gewoontes. Zo besparen we samen tot wel 6250 kilo afval.


 • Done

  To go

 • 1500

  Target

 • 782

  Participants

Project Starter

Irma van der Meer

Short description:

Het is tijd voor verandering.

Als iedereen zou leven zoals wij hier in Nederland, dan zouden we naar schatting 3,6 aardbollen per jaar nodig hebben. We verbruiken veel meer dan onze aardbol ons kan geven! Ongemerkt en zonder moeite te doen. Onze huizen en vuilniszakken stromen over en de reserves van onze blauwe planeet slinken snel en onverbiddelijk. De oorzaken lijken groot en buiten ons bereik.


Toch kan je elke dag zelf kleine keuzes maken.

Doe er samen met ons iets aan. Verminder jouw impact op de wereld en word een Habit Hacker!

Habit Hackers inspireert je in mei met eenvoudige aanpassingen voor dagelijkse gewoontes. Zo haal jij per week met gemak 1 kilo minder afval.


Welke aanpassing is voor jou haalbaar?

Iedereen heeft zijn eigen gewoontes. We dagen je uit kleine stappen te zetten - al was het maar omdat die zo goed vol te houden zijn. Met humor en eensgezinde steun inspireren we elkaar een maand lang om uit te proberen en vol te houden. Blijkt de stap te groot of ligt jouw uitdaging elders? Kies dan een maatvoering die wel bij jou past.


Doe mee en ontdek welke kleine veranderingen het verschil maken voor jouw vuilniszak. Check ook onze websiteInstagram en Facebook!

Sign up opens: 09 Mar 2019

Sign up closes: 31 May 2019

Hashtags:

HabitHackers

Goal / impact

10% afval besparen!


Het kan. Het is zelfs heel makkelijk.

Kleine veranderingen in je dagelijkse gewoontes maken een groot verschil.


In Nederland produceren we per persoon gemiddeld bijna 500 kilo afval per jaar. Dat is 41 kilo per maand, 10 kilo per week. Dat moet anders! Veel van wat we weggooien is gemaakt om maar heel even gebruikt te worden. Verpakkingsmaterialen zijn daarvan een klassiek voorbeeld. Maar wist je dat ook veel gebruiksvoorwerpen worden ontworpen om niet lang mee te gaan? Terwijl het ontzettend veel grondstoffen en energie kost om ze te maken en de hele wereld over te verschepen! Ook de verwerking van ons afval kost veel energie, zelfs als we het keurig scheiden.


Door in mei een maand lang 10% minder afval te creëren, besparen we samen zo’n 6250 kilo. Gaan we verder op de ingeslagen weg, dan hebben we op 31 december 2019 met elkaar 50.000 kilo afval bespaard. Wow!

Ik zorg in de maand mei voor 10% minder afval. Tegelijk met minstens 1499 anderen maak ik kleine aanpassingen in mijn gewoontes. Zo besparen we samen tot wel 6250 kilo afval.

Other comments

Het duurt 21 dagen om een gewoonte aan te passen. Wij helpen je een maand lang op weg. We stellen prikkelende vragen, geven je praktische tips en sturen grappige doordenkers. En we bieden je een platform om jouw successen, tips en tricks met 1499 andere Habit Hackers te delen. Omdat het samen gewoon veel leuker is!

Check ook onze website, Instagram en Facebook!


Verder:

 • Habit Hackers helpt je met een 0-meting, zodat je precies weet hoeveel 10% is.
 • Wekelijks stuurt Habit Hackers een mail met besparingstips. Iedere week behandelen we een ander thema. 
 • Op onze eigen blog, facebook en instagram delen wij onze eigen struggles en inspiratie. Daar kun je ook je eigen vragen en tips met anderen delen!
 • Aan het einde van de maand maken we samen de balans op. Welke habits heb je gehackt, en wat werkte niet voor jou.
 • Stap je later in? Geen nood! De gemiste weekbrieven zetten we online voor je.