Environment

Groene Golf - tot Kerst doordeweeks vegetarisch

64%

Doe mee met de Groene Golf! Eet tot de Kerst doordeweeks vegetarisch.


  • Done

    To go

  • 1000

    Target

  • 649

    Participants

Project Starter

Groene Golf

Short description:

Doe mee aan deze actie en experimenteer met vegetarische gerechten in de keuken. Helemaal geen vlees eten te moeilijk? Geniet dan extra in het weekend.

Sign up opens: 14 Sep 2019

Sign up closes: 01 Nov 2019

Hashtags:

groenegolf

Goal / impact

We weten het allemaal. Vlees eten is slecht voor het klimaat: volgens de FAO is 14,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen afkomstig uit de veesector. Dat komt door de uitstoot van methaan en lachgas, maar ook door grootschalige ontbossing voor landbouwgrond.

 

De gemiddelde Nederlandse vleeseter, eet zo’n 110 gram vlees per dag. Wanneer we met duizend mensen tot de Kerst doordeweeks vegetarisch eten, consumeren we 4180 kilo vlees minder. Daarmee besparen we 55.371 kg CO2 equivalenten; oftewel 316405 km rijden in een gemiddeld auto. Dat zijn 7,5 rondjes om de wereld! Daarbij is rekening gehouden met consumptie van vleesvervangers.


Bron: Blonk Consultants, Verantwoording campagne Nationale Week Zonder Vlees 2019

Doe mee met de Groene Golf! Eet tot de Kerst doordeweeks vegetarisch.

Other comments

Deze actie is onderdeel van Groene Golf. We willen Nederlanders aanzetten tot blijvende gedragsverandering ten goede van het klimaat. Vergroot de golf, door de acties te delen met jouw vrienden, familie en collega's!


De drie acties van Groene Golf zijn gelinkt aan drie categorieën uit de top tien milieubelasting van de gemiddelde consument van Babette Porcelijn: vlees, vliegen en kleding. Groene Golf is verbonden aan Springtij Forum.