Environment

Groene Golf - drie maanden geen nieuwe kleding

58%

Doe mee met de Groene Golf! De komende drie maanden kopen we geen nieuwe kleding.


  • Done

    To go

  • 1000

    Target

  • 584

    Participants

Project Starter

Groene Golf

Short description:

Wist je dat er gemiddeld 2700 liter water wordt verbruikt om één katoenen t-shirt te maken? En dat de mode industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Tijd voor actie. Of beter gezegd: stoppen met shoppen voor de komende drie maanden.

Sign up opens: 13 Sep 2019

Sign up closes: 01 Nov 2019

Hashtags:

groenegolf

Goal / impact

De mode industrie is verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2 uitstoot en dit neemt in rap tempo toe. Door met 1000 mensen drie maanden niks nieuws te kopen, besparen we zo’n 37 000 kilo CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan kilometer 210857 rijden met een gemiddelde auto, oftewel, meer dan 5 rondjes rond de wereld! Dan hebben we het nog niet over waterverbruik, vervuiling en de arbeidsomstandigheden in de sector. Bovendien, heb je niet toch nog wat leuks in de kast liggen?

Doe mee met de Groene Golf! De komende drie maanden kopen we geen nieuwe kleding.

Other comments

Deze actie is onderdeel van Groene Golf. We willen Nederlanders aanzetten tot blijvende gedragsverandering ten goede van het klimaat. Vergoot de golf, door de acties te delen met jouw vrienden, familie en collega's.


De drie acties van Groene Golf zijn gelinkt aan drie categorieën uit de top tien milieubelasting van de gemiddelde consument van Babette Porcelijn: vlees, vliegen en kleding. Groene Golf is verbonden aan Springtij Forum.