Environment

Plasticdieet Challenge

136%

Schrijf je vandaag in en bereid je voor op het leukste dieet ever! 1 september starten we om je te laten ervaren hoe je leven leuker, mooier en interessanter wordt ZONDER wegwerpplastic.


 • Done

  To go

 • 30

  Target

 • 41

  Participants

Project Starter

Marida Jacobs

Short description:

Ga op Plasticdieet, verlies plastickilo's en verminder je eigen plastic gebruik. Ga de challenge aan in de maand september!

Sign up opens: 25 May 2018

Sign up closes: 01 Jul 2018

Hashtags:

plasticdieet MTWGA

Goal / impact

“Rietjes, to go koffiebekers met plastic deksels, plastic tasjes, waterflesjes, dat plastic zakje om je brood, groente of fruit.. Laat ze in september links liggen. Red de dieren, de zee en de aarde én voel de positive vibes. Doe mee aan het enige dieet dat écht leuk is; het Plasticdieet!” 


Je ontvangt tips en werksheets in je mail, er is een app en je hebt toegang tot onze community en partners met toffe acties en kortingen

Schrijf je vandaag in en bereid je voor op het leukste dieet ever! 1 september starten we om je te laten ervaren hoe je leven leuker, mooier en interessanter wordt ZONDER wegwerpplastic.

Other comments

 1. Hoe werkt het Plasticdieet?

Schrijf je via plasticdieet.nl gratis in voor het Plasticdieet in september of meld je bedrijf aan door te mailen naar plasticdieet@opgemarkt.nl. Ontvang een maand lang elke week worksheets met tips, inspiratie en uitdagingen in je mailbox. Deel jouw ervaringen in de facebookgroep of op twitter, en instagram met de hashtag #plasticdieet en inspireer zo anderen om ook mee te doen en minder plastic te gebruiken!


 1. De organisatie

Het plasticdieet is onderdeel van Plastic Free July, een internationale non-profit actie om aandacht te vragen voor het gebruik van single use plastic. De campagne begon in 2011 in Australië als lokaal initiatief, maar wordt inmiddels wereldwijd gevolgd. Duurzaamheidsvereniging Opgemärkt doopte de internationale campagne vorig jaar om tot Plasticdieet. Dit is de 4e editie, waarbij we zowel bedrijven en organisaties oproepen om mee te doen als individuele mensen.