Environment

Minimal Waste Maand

9%

Doe je mee met de Minimal Waste Maand? Samen kunnen we onze afvalproductie drastisch verlagen en het is nog leuk om te doen ook!


  • 4 weeks

    To go

  • 100

    Target

  • 9

    Participants

Project Starter

Asceline Groot

Short description:

Wil je thuis je afval minimaliseren, maar weet je niet precies hoe? Doe dan mee met de Minimal Waste Maand. Auteur van het boek 'Leven zonder afval', Emily-Jane Townley en hetkanWEL ontwikkelden speciaal voor jou praktische tips, workshops & heel veel inspiratie, die we van 1 tot 30 juni met je gaan delen.

Sign up opens: 21 May 2020

Sign up closes: 30 Jun 2020

Hashtags:

minimalwastemaand

Goal / impact

Een wereld zonder afval. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar wij denken dat het kan. Niet in je eentje natuurlijk, maar wel samen met anderen. Stel dat je samen met 99 anderen een vliegende start kan maken om je afval te verminderen bij je thuis. Zou dat niet geweldig zijn?


Het verminderen van afval is namelijk niet moeilijk, maar vooral leuk om te doen! Je kunt zonder veel moeite je eigen afvalproductie drastisch verlagen! Met de Minimal Waste Maand willen we je dit laten ervaren. En daar gaan we je bij helpen.


Minimal Waste Maand is een initiatief van Emily-Jane Townley, auteur van het boek Leven zonder afval, en hetkanWEL het platform voor een groener, eerlijker en leuker leven. Samen hebben we een programma voor je opgesteld, waarin allerlei thema's aan bod komen. Denk daarbij aan boodschappen doen, persoonlijke verzorging, huishouding en veel meer.


Via de mail sturen we je tips, slimme ideeën en recepten. Op hetkanWEL vind je inspirerende blogs en achtergrondinformatie. Daarnaast organiseert Emily-Jane wekelijks een interactieve Zoom workshop, waarin ze dieper ingaat op een van de thema's en je de mogelijkheid geeft om vragen te stellen.


Aan het eind van de maand sluiten we gezamenlijk af met een overzicht van jullie ervaringen en meest gestelde vragen. Zo kunnen ook anderen aan de slag om hun eigen afval te minimaliseren.


Doe je mee?

Doe je mee met de Minimal Waste Maand? Samen kunnen we onze afvalproductie drastisch verlagen en het is nog leuk om te doen ook!

Other comments

Week 1

In week 1 starten we met een overzicht van 20 tips waar je direct mee kunt beginnen. Zo maak je een vliegende start.


Het thema van week 1 is het huishouden. We vertellen je bijvoorbeeld meer over hoe je zelf schoonmaakmiddelen kunt maken, zonder afval te creëren. Je ontvangt een speciale nieuwsbrief, kunt vragen stellen via het blog en krijgt een uitnodiging voor de Zoom-workshop.


Week 2


Het thema van week 2 is persoonlijke verzorging. Al die flesjes in de badkamer, zijn die wel echt nodig? En wat is het alternatief. Emily-Jane vertelt je er alles over in de nieuwsbrief en tijdens de Zoom-workshop.


Week 3


Week 3 staat in het teken van boodschappen doen. Hoe kun je een einde maken aan al die verpakkingen, die zonder dat je het merkt, je huis binnenkomen. Emily-Jane geeft je tips en vertelt je er meer over tijdens de workshop.


Week 4


In week 4 gaan we herhalen, komen de belangrijkste vragen die we in de maand ontvingen aan bod en gaat Emily-Jane je uitleggen, hoe je jouw nieuwe lifestyle kunt volhouden.


Meer informatie over de Minimal Waste Maand.

Meer informatie over Emily-Jane Townley.

Meer informatie over hetkanWEL.