Environment

Make Plastic Trash Great Again

15%

Als 63 mensen Plastic gaan scheiden, óf iemand anders overhalen om óók Plastic te gaan scheiden, dan doen we het allemaal!


  • Done

    To go

  • 63

    Target

  • 10

    Participants

Short description:

Het is onze missie om zoveel mogelijk afval (of liever gezegd grondstoffen) uit de verbrandingsoven te redden. Dit doen we door afval scheiden zo makkelijk mogelijk te maken en, indien mogelijk, zelfs plezant (met de P van Plastic). We gaan in dit project met zijn allen plastic scheiden!

Sign up opens: 13 May 2017

Sign up closes: 31 May 2017

Hashtags:

maketrashgreatagain

Goal / impact

Wanneer 63 mensen hun Plastic gaan scheiden betekent dat dat we per persoon tenminste 28 kg Plastic uit de verbrandingsoven redden. Dat is 63 x 28 = 1764 kg gered Plastic per jaar! Wow...daar kunnen wij bijna 600(!) BinBangs van produceren. Plastic maakt een enorm groot deel van ons afval uit. Plastic is niet alleen veel, het is ook nog eens heel groot in volume omdat er altijd veel lucht tussen zit. Daarom zit je afvalbak snel vol en ben je al snel vooral lucht met een beetje plastic aan het wegbrengen naar de container.

Als 63 mensen Plastic gaan scheiden, óf iemand anders overhalen om óók Plastic te gaan scheiden, dan doen we het allemaal!

Other comments

Dit project is gestart door BinBang. Tijdens het Make The World Great Again Festival op 13 mei dagen wij je uit om plastic te pletten met een megahamer! Wij laten je zien hoe simpel (en leuk!) het kan zijn om plastic te gaan scheiden. Maar zo’n hamer is natuurlijk niet echt handig voor thuis. Daarom hebben we BinBang de Compressor ontwikkeld om het probleem van loze lucht in je plastic afval op te lossen. Met de BinBang Compressor kan je handmatig je plastic pletten en hiermee vaak wel meer dan twee keer zoveel plastic kwijt in je Bin. En het is natuurlijk ook gewoon heel leuk om lekker te pletten! Meer weten over Plastic Pletten? Kijk op: www.binbang.nl/crowdfunding