Community

Make Kindness Great Again – Rotterdam

128%

Als 50 mensen toezeggen mee te doen met deze dag, dan doen we het met zijn allen.


  • Done

    To go

  • 50

    Target

  • 64

    Participants

Short description:

50 mensen doen op zaterdag 1 juli 2017, van 10.00 uur tot 14.00 uur (of een deel van deze tijd) mee met de ‘Make Kindness Great Again’ dag in Rotterdam. Een dag vol plezier, positieve verandering, vriendelijkheid en geluk. Doe je mee? Mocht je zaterdag 1 juli niet kunnen, niet getreurd. Er staan verschillende ‘Make Kindness Great Again’ locaties/data op deze site. Wil je het geluk in jouw gemeenten ook versterken maar staat jouw gemeenten nog niet op de site? Stuur dan een mail naar sayhello@actionforhappiness.nl. Dan komen wij ook in jouw gemeente in actie. #MakeKindnessGreatAgain.

Sign up opens: 13 May 2017

Sign up closes: 01 Jul 2017

Hashtags:

makekindnessgreatagain

Goal / impact

Met de actie ‘Make Kindness Great Again’ willen wij jou inspireren in beweging te komen voor het versterken van sociaal geluk. Nederlandse gemeenten experimenteren met beleid op geluk. Dat juichen wij toe. Wij constateren ook dat geluk voor veel mensen nog een abstract ideaal is. Met de actie MKGA willen wij sociaal geluk laagdrempelig, gefundeerd én concreet maken. Hoe gaan we dit doen? Met jou! Wist je dat jij precies datgene hebt wat er nodig is om iemand een glimlach op het gezicht te toveren en de wereld een beetje mooier te maken? Klinkt overweldigend hè? Laten we klein beginnen. De actie bestaat uit acts of kindness. Dat kan zo klein zijn als een glimlach of een compliment geven aan een onbekende. Wie een act of kindness ontvangt, wordt met het MKGA kaartje aangespoord ook zelf een act of kindness te geven. Op 1 juli ontvangt burgemeester Aboutaleb een act of kindness van Asha. Wij zijn er van overtuigd dat MKGA – mede dankzij jou – als een olievlek verspreidt.

Als 50 mensen toezeggen mee te doen met deze dag, dan doen we het met zijn allen.

Other comments

De ‘Make Kindness Great Again’ dag wordt georganiseerd door Asha Lalai, sociaal gedreven entrepreneur en initiatiefneemster van Action for Happiness Nederland, de nationale chapter van de door professor Richard Layard opgerichte Action for Happiness organisatie. Wat begon met een kleine groep mensen en de krachtige missie: ‘creating a happier and more caring world, together’, is organisch gegroeid tot een wereldwijde movement. Toonaangevende experts en wetenschappers ondersteunen onze activiteiten. En, oh ja, ook niet onbelangrijk: de Dalai Lama is onze beschermheer. Asha: “Wij onderschrijven de missie van Action for Happiness en richten ons in het bijzonder op het geluk in Nederland. Wij helpen mensen om samen gefundeerd actie te ondernemen voor een gelukkige samenleving door hun eigen geluk én dat van anderen te versterken.”