Friesland

Lokale stroom voor 10.000 afnemers

0%

(Coming soon) Als 10.000 mensen toezeggen om over te stappen naar de duurzame lokale energie van VanOns, doen we het allemaal!


  • 6 weeks

    To go

  • 10000

    Target

  • 0

    Participants

Take Part

Share this project

Project Starter

De Freonen

Short description:

We gaan met zijn allen aan de lokale groene stroom: duurzaam, transparant, en lokale werkgelegenheid!

Start date:

07 Feb 2018

End date:

31 Dec 2018

Goal / impact

Groene stroom, wie heeft het nog niet? Helaas wel een ondoorzichtige wereld. De Freonen helpen om dit een eerlijk gezicht te geven. De 50 energie coöperaties in Fryslân hebben samen met die van Groningen en Drenthe een eigen energiebedrijf opgericht. 3000 klanten in Fryslân kiezen voor deze stroom en gas van Noordelijk Lokaal Duurzaam. https://www.noordelijklokaalduurzaam.nl Energie, lokaal opgewekt door wind en zon. De winst van dit bedrijf gaat terug naar de lokale energie coöperaties. Geld om weer te investeren in eigen gemeenschap. De Freonen ondersteunen dit initiatief, omdat het met-elkaar en voor-elkaar is opgezet. Dit leidt tot lokale werkgelegenheid, en een mooie versnelling van de omschakeling naar schone energie. Het is geen toeval dat dit energiebedrijf in maart gaat heten: VanOns!

(Coming soon) Als 10.000 mensen toezeggen om over te stappen naar de duurzame lokale energie van VanOns, doen we het allemaal!