Community

Leven van € 1,75 per dag. Wie kan dat?

34%

Als 75 mensen toezeggen om 1 week boodschappen te doen voor minder dan € 1,75 per dag (de armoedegrens), dan doet iedereen die zich heeft ingeschreven mee aan deze challenge.


  • Done

    To go

  • 75

    Target

  • 26

    Participants

Project Starter

Oxfam Novib

Short description:

De kloof tussen arm en rijk is enorm. De rijkste 1% verdienen meer dan de rest van de 99% van de wereldbevolking bij elkaar. Ervaar de kloof zelf en doe mee aan deze challenge!

Sign up opens: 21 Sep 2017

Sign up closes: 21 Oct 2017

Hashtags:

LiveBelowTheLineChallenge

Goal / impact

Welvaart is oneerlijk verdeeld. Hoewel extreme armoede afneemt, leven nog steeds 0,7 miljard mensen onder de armoedegrens. Voor hen is het iedere dag onzeker of ze wel kunnen eten. Met de Live Below The Line Challenge dagen we je uit om één week maximaal €1,75 per dag aan eten uit te geven (per persoon). Dat is de hoogte van de armoedegrens. Door de challenge te doen word je geconfronteerd met hoe het moet zijn om met zo’n laag bedrag rond te komen. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde. “Van die €1,75 moeten de allerarmsten ook nog huur betalen, bijvoorbeeld," aldus Irene die al twee keer meedeed. Natuurlijk lossen we de armoede hier niet mee op, maar we hopen wel bewustwording te creëren rondom deze extreme ongelijkheid in de wereld. Roep zoveel mogelijk collega's, vrienden en familie op om mee te doen. Maak er een wedstrijdje van: wie houdt het 't langste vol? Wie weet het meeste geld te besparen? Wat je overhoudt zou je aan je een goed doel kunnen doneren!

Als 75 mensen toezeggen om 1 week boodschappen te doen voor minder dan € 1,75 per dag (de armoedegrens), dan doet iedereen die zich heeft ingeschreven mee aan deze challenge.

Other comments

Check ook: https://www.oxfamnovib.nl/armoede-verslaan/eerlijke-verdeling-welvaart-en-macht/leven-onder-armoedegrens