Community

Kleding Actie

157%

Meld je hieronder! Als er minstens 40 mensen meedoen, huur ik een busje en breng ik de kleding naar het dichtstbijzijnde sorteerdepot.


  • Done

    To go

  • 40

    Target

  • 63

    Participants

Project Starter

Vivian Vos

Short description:

Heb jij je kast uitgezocht en de zomerkleding uit het stof gehaald? Kwam je tot de conclusie dat je kleding hebt die je nooit meer aandoet? Dan komt dit goed uit!

Sign up opens: 24 May 2017

Sign up closes: 25 May 2017

Goal / impact

In samenwerking met stichting Dorcas zamel ik kleding in voor mensen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Een gedeelte van de kleding gaat rechtstreeks naar de mensen en krijgt daar een tweede leven. Daarnaast wordt een deel van de kleding verkocht. Met de opbrengsten ondersteunt Dorcas inkomensprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Door deze projecten leren mensen een ambacht waarmee ze geld kunnen verdienen. Je kunt via deze actie op een heel eenvoudige manier, zonder direct geld te geven, een bijdrage leveren aan noodhulp, wederopbouw en preventieprojecten van stichting Dorcas. Door mee te doen komt jouw kleding (of de opbrengsten ervan) terecht bij de allerarmsten.

Meld je hieronder! Als er minstens 40 mensen meedoen, huur ik een busje en breng ik de kleding naar het dichtstbijzijnde sorteerdepot.

Other comments

Na afloop van de kledinginzamelingsactie breng ik de kleding naar het dichtstbijzijnde sorteerdepot. Hier wordt de kleiding gesorteerd op dames, heren, kinderen, babykleding en schoeisel. Vervolgens wordt het verpakt en gestuurd naar de projecten van Dorcas voor noodhulp en sociale hulp in o.a. Roemenie, Albanië, Kenia en landen in het Midden-Oosten zoals Syrië en Libanon.