Community

Jong + Oud = Goud!

9%

Als 250 studenten een 65 plusser in de buurt tot vriend of vriendin maken, hebben 250 senioren een vreugdevoller leven en 250 studenten een wijs maatje om van te leren!


  • Done

    To go

  • 250

    Target

  • 23

    Participants

Project Starter

Dorrit Reeskamp

Short description:

Breng generaties dichter bij elkaar, wat zorgt voor meer wederzijds begrip, meer blijmoedigheid en minder verdeeldheid. Beide generaties kunnen veel van elkaar leren en elkaar vooruithelpen!

Sign up opens: 16 Apr 2018

Sign up closes: 30 Sep 2018

Hashtags:

stichtingseniorenstudent MTWGA

Goal / impact

'De sociale zorg' van onze studenten zorgt ervoor dat senioren zich prettig, sterk en op een respectvolle manier ondersteund voelen. Ook zorgt het ervoor dat senioren minder afhankelijk worden van reguliere zorg. Daarnaast heeft Stichting SeniorenStudent een maatschappelijke impact, omdat de binding tussen jong en oud sterker wordt. Jongeren zijn opgegroeid binnen de digitale wereld die een groot deel van hun leven vormgeeft, terwijl deze ontwikkelingen voor senioren niet altijd makkelijk bij te benen zijn. Bij Stichting SeniorenStudent worden generaties dichter bij elkaar gebracht, wat zorgt voor meer wederzijds begrip, en minder verdeeldheid.

Als 250 studenten een 65 plusser in de buurt tot vriend of vriendin maken, hebben 250 senioren een vreugdevoller leven en 250 studenten een wijs maatje om van te leren!

Other comments

Voorwaarden: √ Je bent student √ Je woont in de regio Amsterdam, Rotterdam of Utrecht (of bent bereid hierheen te komen) √ Je bent gedurende één jaar voor 6 uur per maand beschikbaar. Wanneer je langsgaat is in overleg met de senior (minimaal 2 bezoeken per maand). Dat kan bijv. 2x 3 uur zijn of 4x 1,5 uur per maand.


Voordelen: √ Het helpen van een senior geeft veel voldoening √ Het bezoeken van een senior is buitengewoon vermakelijk! Een grootouder in jouw studiestad, welke student wil dat nou niet? √ Het project biedt je de mogelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren. √ Je doet relevante werkervaring op die een goede aanvulling vormt op je cv √ Je leert iemand van een andere generatie kennen met veel levenservaring en fascinerende verhalen over vroeger √ Je ontvangt een vergoeding van €25 per maand.


De oprichters van Careibu – de zussen Lotte en Anne van Oudheusden – hebben het initiatief genomen om Stichting SeniorenStudent op te richten: “In het eerste jaar van SeniorenStudent zijn wij veel benaderd door senioren die de hulp en het gezelschap van een student goed kunnen gebruiken, maar de kosten hiervoor niet kunnen betalen. Ook bleek er een grote groep te zijn met behoefte aan ondersteuning bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en sociale netwerk. Bij de projecten van Stichting SeniorenStudent stellen we een concreet plan op om hiernaartoe te werken. We zijn klein begonnen, maar onze missie is groot! Ons doel is dat de sociale zorg voor de senioren met onze projecten een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de ouderenzorg in Nederland. Na 100 matches gemaakt te hebben in Amsterdam, breiden we dit jaar uit naar 250 matches in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam!'' Stichting SeniorenStudent is een stichting zonder winstoogmerk. Het bestuur ontvangt geen vergoedingen. De stichting werkt met vrijwilligers die alleen een onkostenvergoeding volgens de daarvoor geldende regels krijgen. De stichting heeft geen personeel in dienst.