Community

Effectief Altruïsme

18%

Als 100 mensen toezeggen 1 jaar lang minstens 1% van hun inkomen te geven aan een effectief goed doel – op basis van wetenschappelijk onderzoek – dan doen we het allemaal!


  • Done

    To go

  • 100

    Target

  • 18

    Participants

Short description:

Samen slimmer goeddoen! Maak effectieve armoedebestrijding een deel van je leven. Geef 1% van jouw inkomen voor 1 jaar aan een goed doel dat de levenskwaliteit van anderen in de wereld zoveel mogelijk helpt te verbeteren, op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Sign up opens: 13 May 2017

Sign up closes: 14 Jun 2017

Hashtags:

EffectiefAltruisme

Goal / impact

Aardbevingen, populisme, vluchtelingen, Syrië, Trump – allemaal problemen die ons bang, ​​verdrietig of boos maken. Echter, de meeste gebeurtenissen die ons via het nieuws bereiken zijn niet de dingen waarover wij ons de meeste zorgen moeten maken. Geen aardbeving, oorlog, terroristische groep of muur doodt meer mensen dan armoede en haar gevolgen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen nu aan dat bepaalde interventies tegen armoede honderden keren effectiever zijn dan anderen. Op basis daarvan, geven The Life You Can Save en andere onderzoeksorganisaties aanbevelingen voor goede doelen met de grootste positieve impact per bestede euro. Wanneer 100 mensen 1% van hun inkomen geven aan die goede doelen, dan kun je dat vergelijken met een donatie van een jaarinkomen van ongeveer 26 duizend euro. Met dat bedrag kun je ongeveer 3 duizend klamboes tegen malaria uitreiken én 11 duizend ontwormingstabletten verstrekken aan kinderen én 28 mensen een jaar lang uit extreme armoede halen.

Als 100 mensen toezeggen 1 jaar lang minstens 1% van hun inkomen te geven aan een effectief goed doel – op basis van wetenschappelijk onderzoek – dan doen we het allemaal!