Consumption

Duurzaam (d)eten

103%

Als 100 mensen toezeggen zich te laten matchen met een duurzaam voedselinitiatief, dan organiseren wij een Duurzaam (d)Eetdiner!


  • Done

    To go

  • 100

    Target

  • 103

    Participants

Short description:

Wil jij duurzamer eten, maar verdwaal jij ook op de (d)eetmarkt? Wij koppelen je aan een passend initiatief! Denk aan biologisch, vegetarisch, lokaal, seizoensgebonden en/of minder verspilling. Als cupido’s matchen wij je op onze website aan het initiatief dat bij jou past, waarna je vrijblijvend een (proef)bestelling kan plaatsen. Bevalt je (d)eet? Dan kan je de relatie voortzetten!

Sign up opens: 13 May 2017

Sign up closes: 15 Jun 2017

Hashtags:

duurzaamdaten

Goal / impact

Duurzaam eten = eten voor de toekomst van de aarde. Eten met net zoveel genot, net zo veel smaak, net zoveel plezier, maar nét wat extra terug doen voor de aarde waar ons eten vandaan komt. Duurzaam (d)Eten is een initiatief van 7 jonge mensen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Zelf liepen wij er tegenaan dat er ontzettend veel goede voedselinitiatieven bestaan, waardoor de stap om duurzamer te eten vaak ingewikkeld is. Met ons platform zetten wij ons daarom volledig vrijwillig in als duurzame matchmakers. Ga naar http://www.duurzaamdeten.nl/ voor meer informatie. Wij geloven niet in één recept voor duurzaam eten. Het kan biologisch, minder verspilling, vegetarisch, lokaal of seizoensgebonden zijn. Iedereen maakt hierin een eigen keuze. De initiatieven waarmee wij samenwerken zijn in ieder geval opgezet vanuit een duurzaamheidsgedachte en communiceren hier transparant over.

Als 100 mensen toezeggen zich te laten matchen met een duurzaam voedselinitiatief, dan organiseren wij een Duurzaam (d)Eetdiner!

Other comments

Als het target wordt gehaald, zetten we in samenwerking met voedselinitiatieven een heerlijke maaltijd op tafel met no-waste als uitgangspunt. Ben jij 1 van de 100 mensen die de actie heeft gerealiseerd? Dan mag jij aanschuiven of jouw plek cadeau geven aan de voedselbank. Zo trakteer je iemand die wel een dinertje verdient en scoor jij dubbele karmapunten!