Consumption

Collaction Buy Nothing New Month

62%

Als 250 mensen toezeggen om van 8 juni tot 8 juli niks nieuws te kopen, dan doen we dat allemaal! En dan organiseren we een ruilfeestje en sturen een voorstel naar de Minister President om geen belastingen te heffen op reparaties!


  • Done

    To go

  • 250

    Target

  • 155

    Participants

Short description:

Hoe vaak heb jij dat ene t-shirt eigenlijk gedragen wat je in de uitverkoop kocht terwijl je eigenlijk van plan was niets te kopen? Als kinderen van de consumptiemaatschappij is ons geleerd dat we spullen nodig hebben om gelukkig te zijn. Waarom eigenlijk? Laten we een maand eens niets nieuws kopen en ervaren waar we echt gelukkig van worden!

Sign up opens: 13 May 2017

Sign up closes: 08 Jun 2017

Hashtags:

CollActionBNNM

Goal / impact

Als we met zijn allen nou eens minder zouden gaan kopen zou ons leven en de wereld er heel anders uit gaan zien. We zouden dan meer contact hebben met mensen om ons heen, omdat we meer delen (boor, fiets, auto, keukenmachine); minder geld nodig hebben; een kleiner huis nodig hebben; Minder kunnen gaan werken; meer tijd hebben voor leuke en betekenisvolle dingen; bijdragen aan een betere wereld waarin minder mensen worden uitgebuit om troep te produceren; bijdragen aan een beter milieu want minder consumptie = minder CO2 uitstoot = beter voor het milieu We gaan met 250 mensen de uitdaging aangaan om van 8 juni tot 8 juli niks nieuws te kopen. We vieren het eind van de Buy Nothing New Month met een ruilfeestje op 8 juli, waar iedereen zijn ongebruikte dan wel overbodige spullen kan ruilen. Als kers op de appelmoes willen we een onepager voorleggen aan Mark Rutte (want die heeft daar nu vast tijd voor?) met het voorstel om geen belasting te heffen op reparaties, net zoals in Zweden.

Als 250 mensen toezeggen om van 8 juni tot 8 juli niks nieuws te kopen, dan doen we dat allemaal! En dan organiseren we een ruilfeestje en sturen een voorstel naar de Minister President om geen belastingen te heffen op reparaties!

Other comments

Als je meedoet zeg je toe om tijdens van 8 juni tot 8 juli niks nieuws te kopen. Uiteraard mag je wel naar de supermarkt en je eerste levensbehoeften kopen, maar: geen nieuwe schoenen, een boor lenen bij de buurvrouw, en je fietslicht laten maken bij de fietsenmaker. We vieren het eind van de Buy Nothing New Month met een ruilfeestje, waar iedereen zijn ongebruikte dan wel overbodige spullen kan ruilen. Als kers op de appelmoes willen we een onepager voorleggen aan Mark Rutte (want die heeft daar nu vast tijd voor?) met het voorstel om geen belasting te heffen op reparaties, net zoals in Zweden. Je ontvangt van ons elke week een motiverende mail met daarin tips 'n tricks om de maand door te komen. Daarnaast kun je op onze facebookpagina (facebook.com/collactionbnnm/ ) je ervaringen met elkaar uitwisselen en natuurlijk spullen ruilen en lenen! Op 8 juli organiseren we een ruilfeestje. Hier vieren we dat we eindelijk bevrijd zijn van het juk van de consumptiemaatschappij of eehm, dat we gewoon weer iets mogen kopen ;)!