Consumption

EerlijkVerzekeren

0%

Als 30 mensen toezeggen om te switchen naar een eerlijkere verzekeraar, dan doen we het allemaal! (levens-, zorg-, inboedel-, auto- of andere verzekering – aan jou de keuze!)


  • 4 weeks

    To go

  • 30

    Target

  • 0

    Participants

Take Part

Share this project

Short description:

Weet jij waar jouw verzekeraar jouw premiegeld investeert? Wist je dat 7 van de 10 grootste levensverzekeraars investeren in controversiele wapenhandel (m.a.w. ze investeren in bedrijven die wapens of militaire goederen leveren aan repressieve regimes, corrupte landen of fragiele staten)? Wist je dat 9 uit de 10 een onvoldoende krijgen van de EerlijkeGeldwijzer op het gebied van klimaarverandering? Hoe zit het met jouw verzekeraar - tijd voor een switch?

Start date: 15 Nov 2017

End date: 25 Dec 2017

Hashtags:

eerlijkverzekeren

Goal / impact

Veel verzekeraars scoren ronduit slecht op de Eerlijke Verzekeringswijzer. Dit terwijl verzekeraars miljarden van ons premiegeld beleggen. Door met minimaal 30 man te switchen gaan we niet de hele sector veranderen – maar we geven wel een signaal af. En: óns geld wordt in ieder geval duurzamer belegd. Jij bepaalt zelf welke thema’s jij belangrijk vindt – en dus welke verzekeraar het beste bij je past. Check https://eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer/

Als 30 mensen toezeggen om te switchen naar een eerlijkere verzekeraar, dan doen we het allemaal! (levens-, zorg-, inboedel-, auto- of andere verzekering – aan jou de keuze!)

Other comments

De Eerlijke Verzekeringswijzer vergelijkt de tien grootste levensverzekeraars die actief zijn op de Nederlandse markt. Waarom levensverzekeraars? Zij beleggen grote bedragen in bedrijven overal ter wereld en beleggen voor een (wat) langere termijn en hebben dus veel invloed, aldus de Verzekeringswijzer. Staat jouw verzekeraar er niet bij? Dat kan. Maar: de (levens)verzekeraars worden op groepsniveau beoordeeld: “Dat wil zeggen dat we het beleggingsbeleid en de beleggingspraktijk van de héle verzekeringsgroep op het duurzaamheidsgehalte beoordelen”. En het kan heel goed zijn dat jouw verzekeraar wél deel uitmaakt van één van deze groepen. Zie de afbeelding hieronder om te begrijpen hoe de Nederlandse (levens)verzekeringsindustrie is opgebouwd. N.B.: DeltaLoyd is overgenomen door NNgroep, Generali wordt overgenomen door ASR, Het Engelse bedrijf Chesnara heeft de Nederlandse tak van Legal & General overgenomen).