Environment

Peul & Boon: Goed voor jou, goed voor de wereld!

2%

Als minimaal 500 mensen toezeggen om in de week van van 21-28 januari 1 keer het vlees tijdens de maaltijd te vervangen voor de peulvrucht, dan doen we het allemaal!


  • 8 weeks

    To go

  • 500

    Target

  • 14

    Participants

Take Part

Share this project

Project Starter

Madelon Logtenberg

Short description:

De vraag naar dierlijke eiwitten zal naar schatting de komende 30 jaar met 70% stijgen. De productie van deze eiwitten heeft nare gevolgen voor onze aarde. We gaan daarom in de week van 21-28 januari minimaal 1 keer peulvruchten eten in plaats van vlees!

Start date: 10 Nov 2017

End date: 20 Jan 2018

Goal / impact

In 2050 zullen wij naar verwachting met 9.1 miljard mensen op deze aarde wonen. Naast de hoge bevolkingsgroei zal ook de welvaart wereldwijd toenemen. Een aanname om erg blij van te worden, maar tegelijkertijd heeft dit ook nare gevolgen voor onze aarde. De vraag naar dierlijke eiwitten zal de komende 30 jaar namelijk met 70% stijgen. De toename in productie van deze eiwitten gaat gepaard met een toename in watergebruik, de uitstoot van broeikasgassen, verzuring van de bodem, water en lucht en het verlies van biodiversiteit. Wij willen ook graag in de toekomst blijven genieten van onze aarde. De verschuiving naar consumptie van plantaardige eiwitten kan hier voor zorgen. Peulvruchten zoals bruine bonen, kidneybonen, kikkererwten en linzen zijn een bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn lekker, makkelijk te bereiden en goed voor je gezondheid en portemonnee! Dus waar wacht je nog op? Doe met ons mee en vervang het vlees tijdens je maaltijd eens voor de peulvrucht!

Als minimaal 500 mensen toezeggen om in de week van van 21-28 januari 1 keer het vlees tijdens de maaltijd te vervangen voor de peulvrucht, dan doen we het allemaal!

Other comments

Volg ons op onze Facebook pagina en ontdek alles over de peulvrucht: https://www.facebook.com/peul.en.boon/